Alpin Dede

Marmot Alpinist Gore Tex Teknik Ceket

Marmotun en üst modeli tüm teknolojileri barındıran efsane ceket Alpinist. Bir kere en iyisini al diyip alabileceğiniz bir ürün. Benim geçen sene ucuz modellerdeki beden sıkıntısı nedeni ile paraya kıyıp almak zorunda kaldığım ceket. Bir yıldır yaz kış dağda gittiğim heryere götürdüm ayrıca birkaç kez kayada kullandım. Şehirde ise mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.

Artıları : 3 katmanlı ve %100 su geçirmez özelliğinin hakkını sonuna kadar veriyor. Nefes alabilirliği mükemmel. Koltuk altlarında yeterince açılabilen havalandırmalar var. Terletici ama rüzgarlı yada yağışlı havalarda çok işe yarıyor. Ayrıca ön cepleride havalandırma olarak kullanabiliyorsunuz(kendi keşfim). Fermuarlar kesinlikle su geçirmiyor ve sağlam, dikişlerde aynı. Sürtünmeye yeterince dayanıklı. Birkersinde girdiğim bacada içimi cız ettirecek şekilde sürtünmeye maruz kalmasına rağmen çiziksiz atlattı. Sağa sola takılmıyor. Sırt çantası ve emniyet kemeri ile sorunsuz kullanılabilmesi için cepler göğüs hizasına konmuş. Kafa kısmı kask için yeterince büyüyebiliyor. Yeterince hafif.
Eksileri: Kafa kısmındaki (yüz kısmını küçülten) sıkma lastikleri çok kullanışsız eldivenle çok zor ayarlanıyor o yüzden hiç kullanmıyorum. Kafa kısmının ucunda şapkamsı bir parça var eğer burayı çantaya koyduğunuzda yada bir şekilde bükerseniz öyle kalıyor, yamuk yumuk. Buda kötü bir görüntü oluşturuyor zaten büküldüğünde de çok bir işe yaramıyor. Boyun kısmı ise beni sinir eden kısmı. Eğere fermuarı çekmez iseniz boyun kısmı bir garip duruyor. Fermuarı boğazınız açık kalıncaya kadar çekerseniz buseferde yakalarının biri dik durup diğerei sağa sola yatabiliyor buda insanı sinir ediyor. Ancak fermuarı tamamen kaparsanız hiçbir sorun yok. Kısacası boyun kısmı kapşonu ile beraber kötü duruyor. Kelebek kesimde çok fazla abartılacak bir avantaj sağlamıyor. Yapışkan cırtcırtları tutuyor tutmasınada hiç güven vermiyor. Dokunduğunuzda çıkıyor. Türkiyede renk sıkıntısı var simsiyah ceket, kendini göstermeyi sevenlere hitap etmiyor.
Sonuç : Birçok sitede yazan teknik özellikleri(su geçirgenliği, özel kumaşları, gore-text, nefes alma vs.) hakkını veriyor ancak bukadar pahalı bir cekette bahsettiğim duruş bozuklukları insana okadar para verdim hale bak dedirtiyor. Dİğerbir yandanda hertürlü zorlukta extrem derecede faliyetlerinizi karşılayabilecek bir ceket. Listelenen özelliklerin hakkını sonuna kadar veriyor. Yani varsın yamuk dursun ama hayat kurtarsın paramda var diyorsan güle güle kullan

The following two tabs change content below.

Kemal Sezen

Latest posts by Kemal Sezen (see all)

Exit mobile version