Alpin Dede

Bestard 3984 Lite Tırmanış Botu

5-6 kez kış faaliyetinde, 9-10 kez de yaz faaliyetinde kullandım bu ayakkabıyı. Kesinlikle çok dayanıklı bir ürün, hala ilk günkü gibi ve hiçbir şekilde su geçirmedi. Ama yaz faaliyetlerinde 9-10 saatlik yürüyüşler ardından biraz sert geliyor; o yüzden can yakıyor. Yine de kış faaliyetleri için kesinlikle çok konforlu bir bot, tabi ki Türkiye şartlarında.
Artılar : Kış faaliyetleri ve çok uzun yürüyüşleri olmayan dağ faaliyetleri için ideal bir bot. Kışın faaliyette hiç su geçirmiyor. (Sürekli bakımı yapıldı.) Uzun yıllar kullanmak için kesinlikle çok dayanıklı bir bot. Tabanındaki karbon destek hafif olmasını sağlıyor. Kısacası bir dağ botunda olması gereken temel özelliklere sahip.
Eksikler : Yukarıda da bahsettiğim gibi uzun yaz faaliyetleri için çok sert bir bot , altındaki karbon destek dayanıklılık için bir dezavantaj olabilir, ayakkabı oradan yıpranabilir. Onun dışında başka bir eksisi yok.
Türkiye’de fiyatı performansına göre tercih edilebilecek bir bot özellikle kış faaliyetlerinde (Ağrı kış kullanmadım) rahat kullanabilirsiniz; tabi bakımını düzenli yaptığınız takdirde.

The following two tabs change content below.

Ali Gürel

Latest posts by Ali Gürel (see all)

Exit mobile version