Alpin Dede

Vaude Rock Ultralight Comfort 25 Sırt Çantası

Doğa sporları ile uğraşmaya başladıktan sonra ilk aldığım malzemelerden biri bu çanta oldu. O zamanlarda çanta konusunda çok fazla fikir sahibi değildim. Satıcının saydığı özellekleri beğenerek çantayı almıştım.

Artıları : Boş hali oldukça hafif 600 Gr kadar. Sırt destek kısmı çıkabiliyor. Bu kısım çıkarıldığında çantanın geri kalan kısmı katlanarak iki yumruk büyüklüğüne gelebiliyor. Çoğu çantada olduğu gibi bir sürü gözü yok. İki yanındaki fileleri saymazsak sadece kapağında bir fermarlı göz ve ana bölümden oluşuyor.

Eksileri : Plastik sırt desteği kullanmaya başladığım iki yılın sonunda uçlarından kırılmaya başladı. Ne kadar idare eder bilmiyorum. Kol destekleri bir defa koptu tamircide yaptırıp kullanmaya devam ediyorum. Hafif olmasını sağlayan malzeme ince olduğu için uçlu bir kurşun kalem bile delebiliyor. Bu sebeple üst kısımdaki gözü delik deşik oldu. İki yıl sonunda kuvvetli muhtemel yapıldığı mazlemenin özelliğini kaybetmesi ve benim istemeden açtığım delikler sebebi ile su geçirmeye başladı.

Sonuç olarak ben çantayı su geçirmesine rağmen özellikle günlük kullanımda kullanmaya devam ediyorum. Fakat doğa sporları ile uğraşırken bu kadar hassas bir ürün kullanımı bana doğru gelmiyor. Bence kurşun kalem ile çanta delinmemeli.

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştirici, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version