Alpin Dede

Edelrid Eagle 9.8 mm AS TS Dry Dinamik Tırmanış İpi (60m)

Yaklaşık 1 senedir salonda ve kayada kullandığımız tırmanış ipi.  Son derece dayanıklı, standart iplerden ince olmasına rağmen rahatlıkla yeterince sürtünme yaratabilen, Advance Shield ve Thermo Shield özellikleriyle doğada rahatlıkla kullanabileceğiniz hafif bir tırmanış ipi. Metre başına düşen ağırlığı sadece 62 gram , ancak yine de ip 60 metre olunca bir miktar ağırlık yaratabiliyor ve toplaması uzun sürebiliyor. Bu bir senelik kullanımda ip, kaya sürtünmesine de son derece dayanıklı olduğunu gösterdi. Sahip olduğu Advance Shield (AS) koruması yağmur, çamur gibi koşullarda yüksek performans vermesini sağlıyor. Ayrıca ince olması emniyetteyken hızlıca boş alma ve ip verme işlerini yapabilmenizi sağlıyor. Tırmanış bahçelerinde ve dağda kullanmak için ideal bir ip kısacası.

Artıları: Metre başına ağırlığı çok hafif, doğa koşullarına ve sürtünmeye son derece dayanıklı. İp ortası kolay bulunması için siyah boyayla işaretlenmiş.

Eksileri: 1 senelik kullanım sonunda mantosunda tüylenme ve yer yer kabarmalar oluştu, ama bu gördüğüm her ip için söz konusu olan bir durum.

The following two tabs change content below.

Barış Alpay

Latest posts by Barış Alpay (see all)

Exit mobile version