Alpin Dede

MSR XGK Ekspedisyon Ocağı

Bütan propanların ülkemizde bulunmadığı dönemler her faliyete götürdüğüm, kafa kamplarında kafamı ütüleyen XGK şu ana kadar kullandığım en güçlü ocak olmakla beraber, en pahalı ocak olma ünvanınıda elinde tutmaktadır. Tencereniz sağlam ve büyükse 5-6 kişilik yemekleri rahatlıkla kısa sürede yapabileceğiniz, ve ateşleme ayarı olmadığı içinde yemeklerin dibini kolayca tutturabileceğiniz XGK, çeşitli yakıt türleriylede kullanılabilen bir expedisyon ocağıdır.
Kullanımı biraz maharet isteyen, bakım ve temizlenmeyi gerektiren XGK huyuna giderseniz uzun yıllar her türlü extrem faliyette kullanabileceğiniz bir ocaktır. Aksi halde nerdeyse piyasadaki diğer ocakların fiyatına pompa vs. değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Artıları : Güçlü, sağlam, kolay devrilmez, ve uzun yıllar kullanılabilir.
Eksileri : İnsanı delirtecek kadar ses yapıyor. En önemli eksiği ise ocağı kısamıyorsunuz. SÜrekli yüksek ateşte çalışıyor. İnce ayarla, birazda pompalamayı azaltarak ateşin gücünü düşürebilsekte yetmiyor. Haliyle yemeklerin dibi hemen tutuyor. Çok alışkın değilseniz ateşlerken yakıtı fazla kaçırabilir, fazla alevlendirebilir, birazda is çıkartabilirsiniz. Çadırın içinde yakmaya çokda uygun değil. Parçaları pahalı.

The following two tabs change content below.

Kemal Sezen

Latest posts by Kemal Sezen (see all)

Exit mobile version