Alpin Dede

Loap Venas Çadır

Ülkemizde dağcılık alanında bir çok ürünü bulunan Çek markası Loap ın ürettiği, 4 mevsimlik kullanışlı bir çadır. İki girişli ve bagajlı olan çadır 3 kişinin rahatça kalabilmesine hatta zor durumlarda 4 kişiyle bile kalınmasına olanak sağlamaktadır. 4.2 kg olan çadırın diğer teknik özelliklerinin buradan öğrenebilirsiniz.

Kullanım ve İzlenim : Üniversite kulübüne 2008 yılında alınan çadır, aynı yıldan buyana yaz ve kış etkinliklerinde yoğun olarak kullanılmıştır. Geçen sene üst bagaj gerdirme polü olan kısa pol kırılmıştır. Bunun dışında yer yer hor kullanılmasına rağmen hiç hasar almamıştır. Üniversitemizin etkinliklerinin neredeyse hepsinde kullanılan bir çadır.

Artıları : İki bagajda çok geniş, kışın çok işe yarıyor.
Koruma kabı geniş ve sıkıştırma perlonları var. Acil toplanması gerektiğinde yada düzgün toplayamadığınız zamanlarda kabına kolayca giriyor ve sıkıştırınca kolayca çantanıza asıyorsunuz.

Eksileri : 4.2kg biraz ağır bir çadır. Üstteki kısa polü kışın takıp çıkarmak zor oluyor. Karda kışdada kullanırım diyorsanız kar tozluğu olmadığı için biraz sıkıntı yaşıyorsunuz. Rüzgarlı havalarda tentenin altında kalan boşluktan çok rüzgar giriyor işerinin ısınması imkansız oluyor. Havalandırmalar su buharını atmak için yetersiz.

Sonuç : Ayrıntılara çok takılmıyorsanız ve kalabalık kamplara (çadırın zarar göreceği yada eğitim kampları vs.) gidiyorsanız tavsiye deilir dayanıklı bir çadır. Vur kaç etkinlikleri için hantal ve büyük bir çadır.

The following two tabs change content below.

Kemal Sezen

Latest posts by Kemal Sezen (see all)

Exit mobile version